Вхід Реєстрація

Арсеній Яценюк, Сергій Квіт та Лілія Гриневич зустрілися з директорами київських шкіл

03.10.2015

Напередодні Дня вчителя  Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк , міністр освіти Сергій Квіт  та голова парламентського комітету з питань освіти і науки Лілія Гриневич  зустрілися з  директорами київських шкіл, які перемогли у відкритому конкурсі на посади. Таких переможців у столиці небагато — 22 особи. Серед них — директор нашого ліцею Наталя Вікторівна Шульга.

Арсеній Яценюк назвав запровадження в Києві такого відкритого конкурсу «безпрецедентним і дуже правильним». Він повідомив, що місцева влада Чернівців також вже прийняла рішення про проведення відкритого конкурсу.

Глава Уряду наголосив на необхідності запровадження конкурсів на посади директорів навчальних закладів по всій країні. На його переконання, врегулювати це питання можна рішенням Кабінету Міністрів, аби  допомогти органам місцевої влади.

Арсеній Яценюк підкреслив, що директори, які перемогли у відкритому конкурсі, «мають волю, бажання робити зміни і мають візію». .«Ваша справа стосується майбутнього країни. З кожної дитини, яку ви виховуєте,  може стати Нобелівський лауреат, майбутній командувач українськими військами, майбутній президент, прем'єр, майбутній найкращий лікар в Україні, найкращий фізик. Тобто у ваших руках— майбутнє країни», — підкреслив він.

 Глава Уряду привітав директорів шкіл із прийдешнім Днем працівника освіти: «Дякую вам за те, що ви взяли таку важку ношу. Ви надзвичайно обдаровані, і я певен у тому, що в кожній із ваших шкіл буде порядок».