Вхід Реєстрація

Декада математики

03.12.2015

         Вивчення математики – нелегка праця, але під час її вивчення виховується розсудливість, гнучкість розуму, логічність думки і здатність прогнозувати певні життєві ситуації наперед, що особливо потрібно кожній  сучасній людині.

        Традиційно у нашому ліцеї проходять предметні декади. Нещодавно пройшла декада математики. У рамках її проведення учні ліцею створювали математичну газету «Архимедик», проводили математичні квести, ставили математичні казки.

Весело і захоплююче пройшли математичні квести у 5, 6 та 7 класах. Тут юні ерудити розв’язували логічні задачі, відгадували кросворди, ребуси, розплутували головоломки, складали геометричні фігури з сірників та за допомогою жестів та міміки  намагалися показати математичні поняття. А учні 8 та 10 класів проявили фантазію та творчі здібності в фестивалі «Математичної казки».  Особливо незабутніми були казки від 10 класів. Адже діти вже стають дорослішими – попереду серйозний  вибір майбутньої професії  та, можливо, ця «остання» в їх житті «Математична казка» стане поштовхом до нових звершень в досягненні мрії.

Учні школи із задоволенням взяли активну участь у виставці математичних газет. Вони провели велику пошукову роботу, проявили творчість як у створенні газет так і написанні математичних кросвордів. Діти дізналися багато нового, цікавого, поглибили свої знання з історії розвитку математики як науки.