Вхід Реєстрація

Проєкт "Мультипрофільне харчування" в ліцеї розпочато!

18.11.2019

У ліцеї почали запроваджувати проєкт «Мультипрофільне харчування», який передбачає харчування учнів за принципом «шведського столу». 
Раціон харчування учнів школи складається з урахуванням сезонних продуктів: свіжих овочів, фруктів та ягід, м'ясних,  рибних та кисломолочних виробів. При складанні щоденного раціону, особлива увага приділяється активній профілактиці вітамінної недостатності, зменшенню надходження простих вуглеводів, збільшенню частки складних вуглеводів, збільшенню вживання продуктів, що містять повноцінні білки і малу кількість жирів. До меню обов’язково входять декілька видів овочів, фруктів, м’ясні та рибні вироби, кілька видів напоїв, хлібобулочні вироби, оладки, йогурт та кілька видів гарнірів.  Це дозволяє урізноманітнити раціон дітей, щоб їхнє харчування було збалансоване, та забезпечити їм не лише корисну, а й смачну їжу. Також, такий принцип подачі їжі виховує культуру харчування у дітей.

Щодня, напередодні, батькам відправляється анкета. Учні разом з батьками проходять невеличке анкетування та вибирають ті страви, які дитина  обере собі на сніданок. Вся інформація збирається в Гугл формі та передається в їдальню. Таким чином їдальня наперед, хоча б наближено, може прогнозувати кількість страв, які необхідно приготувати.

 Проєкт тільки розпочато, а батьки та діти вже висловили задоволення такою формою харчування, адже школярі спробували страви за новим форматом по типу "шведського столу" та залишились приємно вражені таким нововведенням!