Вхід Реєстрація

Пам’ять єднає серця.

19.11.2017

Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Там багато сторінок вписано кривавими і чорними кольорами. Щороку Україна прихиляє коліна перед мільйонами жертв Голодомору 1932-1933 років, перед тими страждальцями, могили яких розкидані по садках, балках, дворах, узбіччях доріг та на цвинтарях, де насипані великі могили або колективні.

З метою вшанування пам’яті жертв голодомору в Україні 16 листопада в бібліотеці Деміївка було проведено тематичні заходи в яких взяли участь наші  7 А, 10 Б класи. Заходи відбувалися  під гаслом «Пам'ять єднає».

Одним із лекторів була Тетяна Іванівна Конончук – професор зав. кафедрою філології та суспільних наук Академії адвокатури України. Яка у 2007 році була нагороджена орденом  ІІІ-го ступеню за дослідження  в галузі «Відображення Голодомору 1932-1933 р.р. в культурі».  Дякуємо організаторам за цікавий захід.

На знак вшанування пам’яті невинних жертв Голодомору у четверту суботу  листопада приєднуйтесь всією родиною до всеукраїнської акції «Засвіти свічку!».

Із настанням темряви засвітіть і поставте свічку на підвіконня так, щоб її було видно знадвору. Цей вогник символізуватиме нашу скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів співвітчизників.