Вхід Реєстрація

Подорож замками Волині

04.11.2015

Під час осінніх канікул учні 9-Б та 9-В класів здійснили дводенну екскурсію замками Волині. Ліцеїсти побували в місті Острог, де відвідали Острозьку Академію - найстаріший український науково-освітній заклад та Острозький замок – справжню перлину давньоруського фортифікаційного мистецтва.

У місті Дубно ліцеїсти побачили замковий ансамбль Дубенського замку. Весь  пронизаний підземними тунелями, він зберігає багато легенд. Микола Гоголь описав цей замок у повісті «Тарас Бульба».

Наступна зупинка – Тараканівський форт. Під керівництвом досвідченого інструктора діти пройшли тунелями форта та дізналися про безліч історичних фактів.

 Наступний день був не менш насиченим. Діти побували в Зимненському Святогорському Успенському монастирі, якій вважається символом відродження України, у Володимирі-Волинському, де побачили поховання великих князів на території Успенського собору, відвідали місто Луцьк, де була проведена оглядова екскурсія вулицями міста. Крім того, наші ліцеїсти мали змогу подивитись Луцький замок та відвідати музеї Дзвонів та Книги. Втомлені, але дуже задоволені, отримавши безліч позитивних вражень та нових знань, наші дев'ятикласники повернулися до Києва.