Вхід Реєстрація

Шкільна олімпіада з української мови та літератури

10.10.2015

9 жовтня в ліцеї відзначили День української писемності та мови. Упродовж дня лунали українські народні пісні у чудовому виконанні дитячого ансамблю ліцею «Веселка», учні початкових класів під керівництвом старших ліцеїстів грали у веселі народні ігри. Також цього дня старшокласники спробували свої сили на шкільній олімпіаді з української мови та літератури, а тепер з нетерпінням очікують на її результати.

Нагадаємо, що це свято встановлено 9 листопада 1997 року, коли Президент України Леонід Кучма на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства видав Указ, в якому було зазначено: «Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця».

Тож пам’ятаймо, що, за словами Панаса Мирного, «Найбiльше i найдорожче добро кожного народу - це його мова, та жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає I своє давнє життя i своï сподiванки, розум, досвiд, почування». Бережімо її , борімося за красу мови, за правильність мови, щоб мати можливість передати нащадкам цей безцінний скарб!