Вхід Реєстрація

Виставка картин художниці-воїна

12.10.2016

12 та 13 жовтня у вестибюлі ліцею проходить  виставка картин учасниці АТО  Світлани Луців.   Виставка проводиться у рамках акції «Митці на захисті Вітчизни», присвяченої Дню захисника Вітчизни.

Світлана Луців – українська художниця і дизайнер. Вона працює у стилі станкового живопису та графіки.

На війну Світлана пішла добровольцем. Спочатку була стрільцем-санітаром. Тому не лише пензлі їй довелося тримати у руках, а й автомат, і шприц, і бинт. Зараз художниця служить санінструктором у штурмовій бригаді. Вона постійно знаходиться на передовій.

  Оскільки на фронті важко дістати полотна для картин, Світлана почала малювати на ящиках від снарядів. «Пишу, коли немає обстрілів, - каже художниця-воїн.-  Усе моє «добро» (фарби-пензлі) складається досить компактно, і якщо раптом починається обстріл, я встигаю  швидко все зібрати. Малюю акриловими фарбами, вони швидко сохнуть, і якщо раптом  присипле землею мою роботу ─ нічого страшного».

    За заслуги  Світлана Луців має  нагороди від Генштабу, від командування батальйону. Нещодавно художниця була нагороджена  знаком народної пошани  медикам АТО  ─ хрестом «За мужність і милосердя».

   Роботи, виставлені  у нашому ліцеї,  були презентовані у Верховній Раді. Цю експозицію організували київські волонтери. Незабаром виставку побачать у різних містах України.

https://yadi.sk/d/wdO8EzJyunfyh