Вхід Реєстрація

Як ми будемо навчатися в умовах COVID-19

27.08.2020

Незабаром розпочнеться новий, по справжньому особливий навчальний рік. Освітянська родина ліцею «Голосіївський» № 241 з нетерпінням чекає зустрічі зі своїми учнями і готова відкрити простір освіти оновленого закладу.

Важливим в цей час  є розуміння відповідальності кожного учасника освітнього процесу щодо особистого стану здоров’я та стану здоров’я членів своєї сім’ї.  Безпека освітнього процесу – це колективна відповідальність освітян і батьків.

Ми розпочинаємо роботу закладу в умовах адаптивного карантину відповідно до рекомендацій МОН та МОЗ в умовах поширення короновірусної інфекції.
Маємо нові виклики і нові можливості, саме тому:

  • Загальноліцейного заходу присвяченому Дню знань не плануємо. Для першачків 30 серпня відбудеться День відкритих дверей, на якому вони познайомляться з ліцеєм та пограють в цікаву станційну квест-гру «Голосіївський експрес» з дотриманням усіх заходів безпеки. А 1 вересня  ліцеїстів 1-11 класів чекають зустрічі з класними керівниками, однокласниками та цікаві уроки.
  • Класні керівники направили батькам учнів опитувальники про стан здоров’я дітей напередодні нового навчального року, відсутність контактів з інфікованими протягом останніх днів. Цю інформацію вони  збирають, узагальнюють та передають  медичному працівнику.
  • Просимо батьків щоранку перед виходом до школи виміряти дитині температуру, результати термометрії заповнити в Google таблиці або особисто повідомити класного керівника, перевірити наявність симптомів респіраторних захворювань. У разі наявності останніх, залишити дитину вдома, про що повідомити вихователя ГПД або вчителя. Шановні батьки, пам'ятайте про власну персональну відповідальність за правдивість інформації про стан здоров'я дитини.
  • Учні 1-4 класів приходять до ліцею на подвір'я де їх зустрічає класний керівник. 
  • Для входу до ліцею ми відкрили два окремих входи  для учнів 1-4 класів та 5-11 класів.
  • Вхід до приміщення ліцею батькам заборонено. Просимо поставитись до цієї вимоги з розумінням. 
  • Допуск до навчання учнів 5-11 класів ліцею здійснюється за умови використання засобів індивідуального захисту (респіратора або захисної маски, в тому числі виготовлених самостійно).
  • За кожним класом ми закріпили навчальні кабінети для мінімізації пересування учнів у приміщеннях закладу.  Навчання буде в одному кабінеті, переходити в інший кабінет учні будуть лише на деякі предмети при поділу на групи, до спортзалу та кабінету інформатики.
  • Розклад дзвінків та тривалість навчальних занять поки що не змінено.
  • Організація харчування за типом "мультипрофільне харчування" та шляхом самообслуговування на період карантину не дозволяється. Безкоштовне харчування учнів 1-4-х класів планується у кабінетах сухими пайками в одноразових пакетах. Також просимо забезпечити своїх дітей пляшкою негазованої води та їжею, щоб зменшити кількість учнів 5-11 класів  у їдальні.
  • Групи продовженого дня будуть працювати уже з 1 вересня.
  • Ми підготували санітарні  кімнати: рідке мило, паперові рушники, плакати, банери про респіраторну гігієну та етикет кашлю.
  • Створили місця для дезінфекції рук, забезпечили наявність засобів дезінфекції та розмістили контейнери для використаних засобів індивідуального захисту в приміщенні ліцею на кожному поверсі будівлі закладу.
  • Ми забезпечимо в кінці дня очищення та дезінфекцію твердих поверхонь, а також провітрювання протягом дня на кожній перерві не менше 10 хвилин.
  • Рекомендуємо утриматись від поїздок з дітьми під час освітнього процесу в умовах адаптивного карантину. Повернення після відсутності буде відбуватися після заповнення опитувальника, з урахуванням кольору зони, з якої повернулась дитина та з дотриманням всіх вимог,  вчасно інформувати про наявність контакту з хворим, або щодо нещодавнього візиту за кордон.

Усім вам бажаю міцного здоров'я, поваги, толерантності, любові та миру та успішного навчального року.


До зустрічі 1 вересня