Вхід Реєстрація

Зустріч учнів ліцею зі студентами Київського університету імені Бориса Грінченка в рамках соціального проекту "З Києвом і для Києва"

02.05.2017

28 квітня викладачі кафедри загальної, вікової та педагогічної психології інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка, разом із студентами-психологами (2-3 курс) в рамках соціального проекту "З Києвом і для Києва" провели психологічний коворнкінг за наступними актуальними для ліцеїстів темами:

- "Я пізнаю себе" (Васильєв О.О.);
- "Я володію часом" (Фурман В.В.);
- "Лідерство як виклик часу" (Москальов М.В.);
- "Я створюю себе" (Шевцова О.М.)

Васильєв О.О. провів заняття по самопізнанню з учнями 9-х класів в контексті їх профорієнтації. Були досліджені навчально-предметні уподобання учнів та їх зв'язок з типом інтелектуальної діяльності. В ході бесіди учні отримали вичерпні відповіді на питання щодо власних перспектив побудови майбутньої професійної кар’єри. Наостанок учні 9-х класів навчились визначати власний темперамент та отримали роз’яснення щодо характеристик.

Фурман В.В. поділилась з ліцеїстами 11-го класу класичними варіантами "оволодіння часом", а саме технологіями тайм-менеджменту, де на реальних прикладах, вправах було побудовано учасниками плани на день, тиждень тощо. Також студенти 3-го курсу провели діалог "Я ділюсь досвідом", де ліцеїсти задавали питання щодо планування часу в студентському житті, як навчитись планувати, щоб встигнути все.

Москальов М.В. розкрив сутність поняття «лідерство», провів творчу лекцію-діалог «Лідерство як виклик часу», де учні мали змогу виказати власну думку щодо власної лідерської позиції. До уваги учнів також було запропоновано ряд методик на виявлення лідерського потенціалу.

Шевцова О.М. запропонувала розвиваючий захід для 5-го класу, де учні також знайомились крізь призму діагностичного інструментарію з таємничим світом власного Я. Захід був побудований на інтерактиві та за активною участю наших студентів )